bebek diş çıkarma

Bebeklerde Diş Bakımı ve Diş Sağlığı

Bebeğinizin dişleri çıkmaya başladığına göre, onlara bakma zamanı da geldi demektir. Her ne kadar bu dişler kısa süre kalacak da olsalar, bu dişlerin sağlığı bebeğinizin damak ve gelecek kalıcı dişleri için gereklidir. Bebeğinizin yeni dişlerine iyi baktığınızdan emin olun. Bu yazımızda birkaç pratik ipucu vereceğiz.

1. Bebeğinizin dişi çıkmadan başlayın
Bebeğin dişleri çıkmamış bile olsa ağzını temizlemeye başlayın. Her beslenmeden sonra damakları ılık, nemli bir bezle silebilirsiniz. Fazladan yemeği ağızdan temizlemek için olan yumuşak, ovmak için olan, parmağınıza olan aletlerden alabilirsiniz.

2. Onlarla hemen ilgilenin
Diş çıkmaya başladığı an, onlarla hemen ilgilenmeye başlayın. Birçok ebeveyn süt dişinin çok önemli olmadığını, eninde sonunda kalıcı olanların yerine geleceğini düşünür. Ancak, bu ilk dişler kalıcı olanlar için olan alanı korur ve bebeğin çiğneyip konuşmasına yardımcı olur. Eğer doğru düzgün bakılmazlarsa çürürler hatta damak enfeksiyonu oluşabilir. Bu da kalıcı dişin geleceği alanı etkiler.

3. Diş çürüklerinden kaçının
Süt dişlerinde çürümenin ilk belirtisi renkte bozulma ve küçük çaplı oyulmadır. Bebeği bir şişe süt (daha kötüsü meyve suyuyla) uyutmak diş çürüğüne yol açmakla suçludur. Bebeğinizi bir şişeyle uzun süte beraber bırakmayın, özellikle artık beslenmiyorsa ve şişeyi sadece rahatlamak için kullanıyor.

4. Diş macununu 2 yaşında kullanmaya başlayın
Bebeğinizin dişi çıkması, fırçalama zamanı geldi demektir! Az bir parça florür diş macunuyla (bir tane pirinç büyüklüğünde) ve günde iki kere fırçalayın.

5. Bebeğinizin florür alımını düzene sokun
Bebeğiniz florür diş macunu kullanmasa bile, diş çürümesini engelleyecek –musluk suyu içerek de alabileceği- florürü almalıdır. Birçok ortak su rezervi faydası için ondan eklemiştir.  Doktorunuza bebeğin 6 aylık olduğunda alabileceği florür ilavelerini danışın. (eğer musluk suyunuz florürlü değilse veya çocuğunuz ondan içmiyorsa)

6. Diş ziyaretini planlayın
Bebeğin 1 yaşında veya ilk dişi çıktığında dişçiye gitmesi öneriliyor. Eğer ilk dişlerine iyi bakarsanız, gelecek yıllar için de iyi diş bakımı alışkanlıkları oluşturabilirsiniz!

Post navigation

Leave a Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bebekler için diş bakımı ve bebekleri diş fırçalamaya alıştırma

Bebek Ayakkabısı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerde Güneş Gözlüğü