Embriyo Donasyonu Uygulamasının Aşamaları Nelerdir?

Her türlü embriyo donasyonu her türlü ihtimal dâhilinde kadınların kendi yumurtaları ile kullanıldığı tedavilerden daha yüksek başarı oranına sahiptir.Embriyo donasyonu evlat edinmeden ayrı tutulmalıdır.

Embriyo Donasyonu Nedir?

Embriyo donasyonu nedir, tüp bebek tedavisi uygulamalarından farklı olarak anne adaylarının kendilerinin yumurtaları ile hamile kalamadığı gibi erkeklerinde kendilerine ait spermlerini kullanamayacağı durumlarda sperm donasyonu ve yumurta donasyonunuı aynı anda kullanması işlemleridir. Bu tarz durumlarda uygun olan yumurta ve sprem kullanılır ve çiftlerin gebe kalması sağlanır. embriyo donasyonu yaptıranlar sperm konusunda güvenilir sperm bankalarından yardım alabileceği gibi tüp bebek merkezlerinden de alabilirler.

Embriyo donasyonu uygulaması yaptıran kişilerin hazırlık süreci nedir, yaptıranlar hazırlık sürecinde çiftler tüp bebek tedavisinde bulunan embriyo nakli sürecini geçirir. Alıcı olan kişiye embriyolar tek tek seçilerek rahim bölgesine nakli yapılır. İnsanların çoğunluğu embriyo transfer nakli işlemlerinin evlat edinme ile aynı olduğunu düşünmektedir. Embriyo donasyonu işlemlerinde bebeğin genetik yapısı çiftlerin ki ile aynı olmaz ama embriyonun nakli ile anne adayı hamilelik sürecinin tamamını yaşar.

Doğumunu yapar ve bebeği ile ilgilenir. Embriyo transfer işlemleri ülkelerin çoğunda tüp bebek ile alakalı yasadan kaynaklı olarak sınırlıdır. Sperm ve yumurta nakli yasal olan ülkeler de yasal bir şekilde embriyo donasyonu yapılır ve yaptıranlar bulunur.

Embriyo Donasyonu Nakli Faydaları ve zararları

Embriyo donasyonu uygulaması konusunda tecrübeli olan ve kaliteli iş yapan kliniklerde tedavi oranın başarısı % 70’leri bulmaktadır.

Her türlü embriyo donasyonu her türlü ihtimal dâhilinde kadınların kendi yumurtaları ile kullanıldığı tedavilerden daha yüksek başarı oranına sahiptir. Embriyo donasyonu işlemleri evlat edinme konusuna bir seçenek olarak görülebilir. Embriyoların yarı şekilde genetik olan materyalleri çiftten elde edilir, ayrıca de anne embriyonun taşıyıcı ortamını sağlar.

Bu sayede fetusun gelişmesi ve büyümesi üstünde kontrolü alarak sağlıklı bir bebeğin elde edilme olasılığı artacaktır. Anne adayları gebeliği her türlü şekilde baştan sona kadar yaşamaktadır. Bebeğe olan yakınlığı emzirme döneminde iyiden iyiye artmaktadır. Bundan kaynaklı olarak evlat edinme sürecinin prosedürüne girmek yerine bu uygulama tercih edilmektedir. Genel anlamda tüp bebek risklerinin yanında embriyo donasyonu sikluslarında el edilecek hamileliklerin yaklaşık olarak %15-20’sinde düşük riski ile sonuçlanır. %20-25’ide çoğul gebelikler ile sonuçlanır.

Embriyo donasyonu siklusları yoğun bir çaba ile ve özen içinde planlanır. Kişiye özel ve esnek tedavi seçenekleri geliştirilmelidir. Bu detaylardan kaynaklı olarak da fiyatları ve yapım aşamalarının tüm süreçlerinin ücretleri oldukça pahalıdır. Önemli olan kişisel detaylandırma olduğundan dolayı da fiyatları etkilenir.

Fiyatları

Embriyo donasyon işlemler tüp bebek merkezlerinin verdiği hizmete, doktor kalitesine ve kesin işlem sonuçları dâhilinde fiyatları bakımından farklılıklar gösterir.

Kişisel bazlı tedavi şekli de fiyatları etkilemektedir. Uzmanları yapacakları işlemler dâhilinde 4.500 euro ile 6.000 euro aralığında fiyatları değişir.

Bazı özel merkezler embriyo donasyonu yaptıracak kişilerin seyahat ücretlerini, konaklama ücretlerini ve diğer masraflarını da karşılar. Bunlar embriyo donasyonu fiyatları açısından tedavi dâhilindedir. Özellikle yapılacak olan uygulamaların fiyatları ucuz ise dikkat edilmelidir. Tüm uygulamalar ince ayrıntısına kadar düşünülerek yapıldığından dolayı ucuz olma ihtimali bulunmaz.

Post navigation

Leave a Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüp Bebek Tedavisi Sonrasında Cinsel Yaşam

Tüp Bebek Tedavilerinde Havuz Yöntemi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Embriyonun Transferinden Sonra Dinlemek Gerekir mi?