Tek Embriyo Transferinin Yapılabilmesi İçin Neler Gerekir ve Başarı Oranı Nedir?

Tüp bebeğin yapılabilmesi için yumurta da ve anne adayında başka bir sorunun olup olmadığı oldukça önemlidir. Uygulama öncesinde uzman detaylı şekilde hastasına değerlendirmelerini anlatır.

Tek Embriyo Transferi İle Başarı Oranı

Teknolojinin gelişmesi ile tek embriyo transferi işlemlerinde de üstün başarı sağlanmaya başlanmıştır. Bu sayede çocuk sahibi olmak isteyen kişilerinde sayıları azalmaya başlamıştır. Tek embriyo ve ikiz embriyo konusunda dünyaca kabul gören başarı oranları mevcuttur. Bu oranlar her bir deneme için % 40 ila 50 civarındadır. Ayrıca unutulmamalıdır ki, fazla olan yumurtaların embriyoları dondurularak saklanır ve bu şekilde hastaların tekrardan deneme şansı olur. Bir kerede toplanan yumurtaların içinden dondurulan yumurtaları da düşündüğümüzde yaşı genç olan kişilerin tüp bebek tedavisi transferi ile ikiz ya da gebelik şansı olup bebek sahibi olabilirler. Tek embriyo ya da ikiz embriyo transferi uygulamaları yaptıranlar da gebelik şansı annenin yaşı ile oldukça önemli düzeyde alakalıdır. Tüp bebek tedavisinde ikiz ya da tekil gebelik yaptıranlar gebe olup bebek sahibi olma şansları da düşmeye başladı. 40’lı yaşlardan sonra ikiz gebelik ya da tek gebelik kalma şansı başarı oranları da % 25 ile 20 civarına kadar indi. Tek yumurta ile tüp bebek yaptıranlar 45 yaşın üzerinde ise hamile kalma şansı konusundaki bu oran % 5’lere kadar düşmektedir. Bazı durumlarda hamile kalma durumunda olmak isteyen annelerin yaşları 35 ya da 30 olmasına rağmen yumurta rezervleri az olduğu için transferi olup hamile kalma durumu zor olabilir. 40 yaşının üzerinde olan ve hamile kalma durumunu yaşamak isteyen bazı anne adaylarında ise yumurta rezervleri çok iyi durumda olabilmektedir. Bunlara rağmen tüp bebek tedavisi ve transferi işlemlerinde yumurta uygulamalarında, gebe kalma durumlarında, yumurtayla yapılacak olan işlemlerde, gebelik şansı tamamen yaşa bağlıdır.

Tek embriyo transferi işlemlerinde kullanılacak olan yumurta ve yumurtayla yapılacak olan işlemlerde kesinlikle dikkat edilecek olan noktalar bulunur. Gebelik şansı olup olmadığını, yumurta transferi işlemlerinin nasıl yapılacağını, tek embriyo uygulamasının nasıl yapılacağını uzman hastasına anlatacaktır.

Tek Embriyo Transferi ve Tüp Bebek Tedavisi

Tüp bebeğin yapılabilmesi için yumurta da ve anne adayında başka bir sorunun olup olmadığı oldukça önemlidir. Rahimde olan miyom, polip, ur, tıkanıklık ve kan içinde biriken sıvılar hamile kalma şansı konusunda zor durumlar yaratabilir. Kişilerin hamile kalma konusundaki şansı ve tüp bebek tedavisi yapabilmeleri genel sağlık durumlarına, sigara kullanıp kullanmadıklarına da bağlıdır. Hamile kalanlar bu açıdan diğer kişilere göre daha sağlıklıdır. Rahim içinde bulunan problemlerin tamamı gebe kalma şansını ortadan kaldırır. Bunun içinde öncesinde bu sorunlar ile alakalı olarak tedavi işlemleri gerçekleştirir. Bundan sonra gebe kalma ile alakalı durum pozitif olarak ortaya çıkar. Uygulama 3 kez yapıldığında toplamda % 80 ila 85’leri bulan oranlar ile karşımıza çıkmaktadır. Bundan kaynaklı olarak merkezler çiftlere bu konuda daha fazla yardımcı olabilmektedir.

Seçilecek olan merkezin sizlere sunacağı hizmet, kalitesi, daha önceki başarıları ve sizin beklentilerinize cevap vermesi de çok önemlidir. Merkezler hakkında ve doktorlar hakkında detaylı şekilde araştırma yapılması gerekmektedir.

Post navigation

Leave a Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüp Bebek Tedavisinde SSK Desteği Ve Şartları

İlaçsız Tüp Bebek Yöntemi Uygulaması Nasıl Yapılır ve Kimlere Uygulanır?

Tüp Bebek Tedavisinde Genetik Test Kimler İçin ve Nasıl Yapılmaktadır?