Tüp Bebek Transfer Sonrası Bacak Ağrısı Neden Olur

Tüp bebek sonrası bacak ağrılarının olması normal olarak değerlendirilir. Çünkü yapılan iğneler ve ilaçlar bacaklarda ağrıya neden olabilir. Bu gibi durumda bacakları dinlendirmek yararlı olacaktır.

Tüp bebek, gebelik belirtileri anne rahmine enjekte edilmiş olan embriyo transferinden sonra tahmin olarak 12 veya 14 gün sonra bir uzman tarafından anne adayının kanında gebelik testi yapılır. Tüp bebek gebelik testi negatif bir sonuç verirse, yumurtalıkta bulunan ve gebeliğe oldukça tesiri olan hormon tedavisi kesilir. Tüp bebek gebelik testi eğer pozitif çıkmış ise progesteron tedavisine devam edilir. Tüp bebek transfer sonrası bacak ağrısı, buna benzer belirtiler olabilir. Ve farklı şekilde kendini belli eder. Tüp bebek transferi, zorlu ve yorucu bir işlemdir.

Bu yüzden hasta çok fazla yıpranır. Bu yıpranma sonrasında ise birçok yönden acı çeken hasta çeşitli belirtileri yanlış algılar. Tüp bebek transfer sonrası, bel ağrıları, bacak ağrıları ve mide bulantıları bu dönemde birçok hasta için hamilelik belirtileri gibi görülebilir. Ancak bu belirtiler bazen gerçeği yansıtmaz. Yani tüp bebek transfer esnasında kullanılan ilaçların yan etkisi ile bacak ağrıları meydana gelmektedir. Tüp bebek transferi sonrasın da eğer embriyo rahim içerisin de kendisine bir yer edindi ve hayata tutunmayı başardı ise belli aralıklarla belirli dönemler boyunca gelişme göstermeye başlar.

Tüp bebek tedavisi sonucun da hamile kalınması hamilelik sürecini ve hamilelik belirtisini değiştirmez. Tüp bebek transferi sonrası, hamilelik belirtileri çok sık olarak kendini belli etmez. Embriyo işleminden sonra çok iyi bir beslenme programına başlanmalıdır. Erkek ve kadından alınmış olan üreme hücreleri laboratuvar ortamında döllenme işlemi sağlandıktan sonra elde edilmiş olan embriyonun anne adayının rahim içine yerleştirilmesi ile gerçekleşmiş olur. Bu işlem sonucunda olası yan etkiler oluşur. Bunlar:

  • Yumurtaların uyarılmasında meydana gelen kasık ağrıları.
  • Kalçalarda ve bacaklarda oluşan ağrılar.
  • Tedavi sırasında kullanılan ilaçlardan dolayı kilo artışı olabilir.
  • İlaçların yan etkisi ile kabızlık olur.

İğne Ve İlaçlar Bacak Ağrısı Yapabilir

Transfer aşamasına gelmiş olan embriyolar, yumurta toplama işleminin ardından 2. İle 6. Gün arasında ince bir kat eder desteği sayesinde rahime transfer edilir.  Gebelik belirtilerinin arasın da görülen bel ağrısı bu dönemde normaldir. Hareketsiz olunduğu için kabızlık görülebilir. Bacak ağrıları için gebelik döneminde bol su içilmelidir. Tedavi esnasında kullanılan iğne ve ilaçlar gaz ve kabızlık yapar bacak ağrısı yapar.

Tüp bebek transfer sonrası bacak ağrısı embriyo transferi sonrası bacak ağrısı embriyo transferinden sonra bacak ağrısı olması tehlikeli değildir

Tüp bebek tedavisi ve embriyo transferinden sonra çocuk sahibi olmak isteyen adayların sabırlı olması ve karamsarlığa düşmemesi gerekir. Anne adayında kanama gibi sorunlardan olumsuz etkilenmemesi için annenin embriyo transferinden sonra uygulanan kan testi ile belli olur. Transferden sonra meydana gelen belli başlı ağrılar oluşmaktadır. Bu durumda olan anne adayı doktoru ile irtibata geçmelidir. Oluşan bel kasık ve bacak ağrısı için gereken desteği almalıdır.

Post navigation

Leave a Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüp Bebeğin Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?

Başarısız Tüp Bebek İşlemi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüp Bebekte Grip ve Soğuk Algınlığı Olursa Ne Yapılır?