Yumurta Donörü Olmak İçin Hangi Detaylara Dikkat Etmek Gerekir?

Yumurta donörü olmak için en önemli olan ve ilk olarak bakılan kural bulaşıcı hastalık ve genetik hastalık taşımamak gerekmektediR. Testler, kontroller ve tetkiklerde ilk olarak bu detaya bakılır.

Yumurta Donörü Olmak İçin Neler Gerekiyor?

Yumurta donörü olmak istiyorum, diye düşünen kişilerin en başta bu işi ne olduğunu ve detaylarını bilmesi gerekir. Sağlıklı ve düzenli şekilde yumurta üretimi bulunan genç bayanların yumurtalarının, standart olan tüp bebek tedavisi süreçleri dâhilinde geliştirilmesi ve olgunluğa ulaşan yumurtaların toplanması sayesinde gerçekleştirilen, yumurta donörünün toplanmış olan yumurtalarını, kendine ait yumurtalar ile hamilelik yaşama şansı bulunmayan bayanlara bağışladığı bir sistemdir. Uygulamada yalnızca yumurta hücreleri alınır ve ağrısız bir şekilde toplama yapılır. Yumurta bağışçısı olmak için ciddi ciddi ve kesin olan kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar;

En önemli olan ve ilk olarak bakılan kural, Avrupa Üreme ve Embriyoloji Birliği ile Amerika Üreme Tıbbi kriterlerine uygun şekilde bulaşıcı hastalık ve genetik hastalık taşımamak gerekmektedir. Yapılacak olan testler, kontroller ve tetkiklerde ilk olarak bu detaya bakılır.

Bağış yapacak kişilerin 20 ila 28 yaşlarında olması gerekir. Yani genç olması kaliteli ve sağlıklı yumurta üretimini sağlar. Bu konuda hormon verilir ve süreç bunlar ile desteklenir. Bağış yapacak kişilerin ilaç ya da maddeye bağımlılığının olmaması gerekir. Vücut ölçüleri ve kilosu sağlık sınırlarının içinde bulunmalıdır. Bunun bu tarz kliniklere başvuru yapılması gerek.

Yumurta Bağışı Yapmak İçin Hazırlık ve Fiyatı

Yumurta bağışçısı olmak isteyen kişilerin yol fiyatı, konaklama masrafları ve diğer masrafları merkez tarafından karşılanır. Bir başkasının hamile kalması için verilecek olan yumurtalar adet döneminin 2 ya da 3 günü tedavi kapsamına alınır ve bunların geliştirilmesi için iğneler yapılır. Hamilelik için kullanılacak olan yumurta gelişim süreçleri donörün yaşadığı şehir bir uzman tarafından 12 gün boyunca kontrol edilir.

Alımı için kararlaştırılan günde anestezi ile ağrı ve hızı duymadan alınır. Alımda anestezi verileceğinden dolayı kişinin aç olması gerekir. İşleme başlamadan önce 6 saat yeme içme ve su içilmesi yasaktır. Yumurtaların toplanması için genel anestezi ya da sedasyon yapılır. Ultrasonun desteği ile transvaginal folikül aspirasyonu ile gerçekleşir. En fazla 20 dakika sürecek olan uygulamada vajinaya ultrason probu yerleştirilmelidir. Prob ucunda bulunan iğne vajinanın en üst kısmından yumurtalarda yer alan foliküllere batırılır ve foliküller içerisinde bulunan sıvı aspire edilir.

İşlemlerin tamamının bitmesinden 3 saat sonra kişilerin gerekli kontrolleri yapılır ve hastaneden taburcu edilir. Yapılacak olan bağış ile dönor bir kere mahsus tüp bebek tedavisi görmektedir. Uygulama kişilerin doğurganlıklarına kesinlikle zarar vermez. Merkeze göre bağışçıların ücretleri de değişmektedir. Tedavi işlemlerinin ücretleri 5000 ile 10.000 Euro aralığındadır. Yumurta donasyonu yaptıracak olan kişilerin transfer ücretleri, konaklama bedelleri ve uçak bilet fiyatı da bu rakamların üstüne konulur.

Özellikle Kıbrıs’da uygulamaların tamamı kaliteli şekilde yapılır. Ülke dışında yapılacaksa uçak bileti maliyetleri değişkenlik gösterir. Özellikle kış dönemlerinde yurtdışı uçak biletleri daha ucuz olduğu içinde daha çok tercih edilir. Ayrıca yapılacak olan tüm işlemleri kaliteli şekilde yapan merkezleri araştırmak sağlık açısından önemlidir.

Post navigation

Leave a Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yumurta Sayısını ve Kalitesini Artıran Beslenme Nasıldır?

Tüp Bebek Tedavisinde İdeal Yumurta Sayısı Kaç Olmalı

Tüp Bebek Tedavisinde Yumurta Kaç MM Olmalı?