Yumurta Toplama İşleminden Kaç Gün Sonra Adet Olunur

Tüp bebek uygulamasında yer alan yumurta toplama işleminden sonra anne adayı 3 ile 5 gün sonra adet olabilir.

Yumurta Toplama İşlemi

Normal yol ile anne ve baba olmayan eşlerin uyguladığı tedavi yöntemlerinden olan tüp bebek tedavisi için bilinmesi gereken birçok ayrıntı bulunmaktadır. Bu ayrıntılar yaptığınız tedavinin daha çabuk sonuçlanmasını ve olumlu olmasında etkili detaylar olmaktadır. Bunun için yapılacak olan tedavi sırasında öncelik ile sabırlı olmalı ve kendinizi rahat hissetmelisiniz.

Tüp bebek tedavisinde uzmanın yaptığı tetkikler sonucunda yumurtalıkların durumunu belirleyen uzman birçok duruma karşı sizleri bilgilendirecektir. Ancak önemli detaylardan biri olan yumurta büyütme işlemi annenin yumurtalığını çatlatması için önemli bir ayrıntı olmaktadır. Annenin yumurta durumuna göre verilen ilaçlar sonucunda yumurtalık 18 19 milime ulaşınca yumurta toplamaya ve sonrasında ise çatlatma işlemi yapılacaktır. Bunun yanı sıra yapılan işlemde en iyi döllenmeye hazır olan yumurta seçilir ve sonrasında ise onu takip edenler seçilecektir.

Süreç Boyu Yaşanacaklar Ve Tüp Bebek Tedavisi

Yaşanılan süreçte önce anne olmak isteyen bayanın yumurtalıkları kontrol altına alınır ve gerekli tedaviler uygulanır. Sonrasında ise adet öncesi çatlama evresi ve toplama evresi yaşanmaktadır. Bu süreçte uzmanın belirlediği zamanlarda uzmana başvurmakta fayda bulunur. Adet dönemine genel olarak birkaç gün veya daha fazla kala anne adayına yumurta toplama yapılacaktır. En sağlıklı olan yumurta başta olma üzere seçilecek ve çatlatma işlemi başlatılacaktır. Bu süreç korkutucu gibi görünse de aslında çok kolay bir süreçtir. Sonunda elinize alacağınız bebeği ve annelik duygusunu yaşamak için bu süreç sabırla beklenilmeye değer.

Yapılan tedaviden sonra anne adayı toplama sürecinin sonrasında adet görebilir. Regli yani adet gören anne adayının adet süresi ortalama olarak 3 ile 5 gün arasında farklılık gösterebilir. Bu süreçte endişe etmenize gerek yoktur.

 Yumurta Çatlama Sürecinde Sperm Aktarımı

Yumurta toplama süreci tüp bebek tedavisinde beşinci basamak olarak değerlendirilir. Bu süreçte baba adayını da anne ile birlikte olması gerekmektedir. Çünkü babadan alınacak olan sperm anneye verilecektir. Bunun için cinsel ilişi gerekmez. Tamamen mahremiyet içinde uzmanın belirlediği gizli bir alanda babanın spermleri alınacaktır. Eğer babanın spermleri zayıf ise o zaman küçük bir cerrahi operasyon ile alınır. Sonrasında anne adayı taburcu edilir. Adet görür ise uzmana danışmalı ve bu doğrultuda hareket etmelidir.

Çatlayan yumurtaların döllenme ve gebelik sürense giriş evresi olarak belirlenen bu evrede annenin çok dikkatli olması ve en önemlisi ağrı işlerden uzak durması gerekmektedir. Bunun yanı sıra stres ve sigara alkol gibi durum ve kötü alışkanlıklardan da uzak durmasında fayda bulunmaktadır. Her an gebelik testi yapmaktan vazgeçin döllenme süresi 10 ile 15 gün içinde kendini belli eder ve bu süre zarfında gebelik belirlemesi yapmak yanlış bir davranış biçimi olmaktan başka bir işe yaramaz.

Post navigation

Leave a Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yumurta Toplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Tüp Bebek Uygulamasında Yumurta Toplama İşlemi Sonrası Cinsel İlişki

Tüp Bebek Tedavisinde İdeal Yumurta Sayısı Kaç Olmalı